2B klasės mokiniai, žinodami, kokią svarbią reikšmę organizmui turi vitaminai ir mineralinės medžiagos, nutarė plačiau susipažinti su svogūnų naudingomis savybėmis. Daina skaitė klasės draugams pranešimą „ Svogūno cheminė sudėtis“, Odeta – „Svogūnas – maistas ir vaistas“, Jonas – „Patiekalai iš svogūnų“. Rinkdami medžiagą internete, semdamiesi patirties iš mamyčių , močiučių , daug sužinojo apie svogūno savybes, naudą, tačiau labiausiai vaikus sudomino praktinė užduotis. Klasėje ant palangės įrengėme svogūnų daržą. Į stiklainius pripylėme vandens ir pamerkėme po svogūno galvutę. Kas rytą vaikai skubėjo prie savo svogūnų, stebėjo, kiek paaugo laiškai ir šaknelės. Iš 17 svogūnų ilgiausius laiškus ( 45cm) užaugino Deivydo svogūnas, ilgiausios šaknys ( 19 cm) Gabrielės svogūno. Padarėme išvadą, kad greičiausiai laiškus užaugino „naminiai“ svogūnai, o pirkti p[parduotuvėje dygo ilgiau ir laiškai skurdesni ( buvo sandėliuojami vėsiose patalpose, purškiami, todėl sulėtėjusi vegetacija).
2B klasės mokiniai plačiau susipažino su svogūnų naudingomis savybėmis.
Praktinės užduoties II dalis – sumuštinių vaišės naudojant savo užaugintų svogūnų laiškus. Mokiniai atsinešė duonos, sviesto, gamino užtepėles su svogūno laiškais, česnaku, išsivirė kmynų , ramunėlių arbatos, kakavos. Nutarė, kad svogūnus valgyti sveika ir gardu.