Pagrindinis / Mokyklos metraštis / 2021-2022 Šeimos metai

2021-2022 Šeimos metai

Popiežius Pranciškus paskelbė 2021-2022 metus Šeimos metais, kurie minimi nuo 2021 m. kovo 19 d. ir bus švenčiami iki 2022 m. birželio 26 d.

Pagrindinis Šeimos metų tikslas – paskatinti visą Bažnyčią įsigilinti į popiežiaus Pranciškaus apaštališkąjį paraginimą „Amoris Laetitia“. „Amoris laetitia“ – tai popiežiaus Pranciškaus pasiūlymas ir pagalba šeimoms, kaip branginti ir atrasti santuokos bei šeimos dovanas, kaip vykdyti šeimos užduotis ir pakelti sunkumus. Meilės džiaugsmas šeimoje yra svarbiausia mintis Pranciškaus paraginime. Kadangi kiekvienas žmogus pasaulį išvysta šeimoje, kad ir kokia ji būtų – darni ar sužeista, – joje išgyvenama santykių tikrovė pozityviai ar negatyviai paliečia ir žymi kiekvieno asmens praeitį, dabartį ir ateitį. Kaip tik todėl, meile grįsti santykiai šeimoje yra itin svarbūs ir neišvengiamai paveikia visą mūsų gyvenimą, esminį mūsų gebėjimą būti autentiškais žmonėmis.

Atsižvelgiant į popiežiaus paraginimą Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Šiaulių vyskupijos Katechetikos centras ir Šiaulių vyskupijos Šeimos centras kvietė Šiaulių vyskupijos mokinius dalyvauti kūrybinių darbų konkurse „Meilės džiaugsmas šeimoje“.

Džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų mokyklą atstovavusiais mokiniais. Ypatingai norime pasveikinti 2 klasės mokinę Tėją Vaičiulytę užėmusią III vietą. Ji buvo apdovanota Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio diplomu bei įsteigtais prizais. Mokinius ruošė dorinio ugdymo mokytoja Asta Kivyliūtė,  lietuvių ir literatūros mokytoja Ingrida Zibuskienė.

Taip pat skaitykite

2s mokinukai kartu su tėveliais aplankė Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centrą

2023 12 09 d. 2s mokinukai kartu su tėveliais aplankė Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centrą, …