2B klasės mokiniai plačiau susipažino su svogūnų naudingomis savybėmis.

2B klasės mokiniai, žinodami, kokią svarbią reikšmę organizmui turi vitaminai ir mineralinės medžiagos, nutarė plačiau susipažinti su svogūnų naudingomis savybėmis. Daina skaitė klasės draugams pranešimą „ Svogūno cheminė sudėtis“, Odeta – „Svogūnas – maistas ir vaistas“, Jonas – „Patiekalai iš svogūnų“. Rinkdami medžiagą internete, semdamiesi patirties iš mamyčių , močiučių , daug sužinojo apie svogūno savybes, naudą, tačiau labiausiai vaikus sudomino praktinė užduotis. Klasėje ant palangės įrengėme svogūnų daržą. Į stiklainius pripylėme vandens ir  pamerkėme po svogūno galvutę. Kas rytą vaikai skubėjo prie savo svogūnų, stebėjo, kiek paaugo laiškai ir šaknelės. Iš 17 svogūnų ilgiausius laiškus ( 45cm) užaugino Deivydo svogūnas, ilgiausios šaknys ( 19 cm) Gabrielės svogūno. Padarėme išvadą, kad greičiausiai  laiškus užaugino „naminiai“ svogūnai, o pirkti p[parduotuvėje dygo ilgiau ir laiškai skurdesni ( buvo sandėliuojami vėsiose patalpose, purškiami, todėl sulėtėjusi vegetacija).

Praktinės užduoties II dalis – sumuštinių vaišės naudojant savo užaugintų svogūnų laiškus. Mokiniai atsinešė duonos, sviesto, gamino užtepėles su svogūno laiškais, česnaku, išsivirė kmynų , ramunėlių arbatos, kakavos. Nutarė, kad svogūnus valgyti sveika ir gardu.

Taip pat skaitykite

Renginys ,,Aktyvus- sveikas –laimingas“

Gegužės 22 d.  mokyklos ketvirtokai su savo mokytojais dalyvavo  prevenciniame   renginyje ,,Aktyvus- sveikas –laimingas“, kuris …